Se modifică formula de formare a prețului de achiziție a gazelor de la Gazprom

  • 30 Ianuarie 2021 12:45
Se modifică formula de formare a prețului de achiziție a gazelor de la Gazprom

Formula de formare a prețului de achiziție a gazelor naturale de la gigantul rus Gazprom de către Moldovagaz, în perioada caldă a anului, se va corela cu conjunctura curentă la hub-ul german de gaze NCG, scrie mold-street.com.

Potrivit sursei citate, modificările respective în contractul în vigoare au fost aprobate de Adunarea extraordinară a acționarilor întreprinderii moldo-ruse Moldovagaz, pachetul majoritar fiind deținut de Gazprom (50%), în timp ce Guvernul Moldovei deține 35,33%, iar autoritățile separatiste - 12,4%.

Condițiile noi se vor aplica în trimestrul II și III ale anului, cărora îi revin circa 20% din volumul anual al consumului de gaze, potrivit unui comunicat al Moldovagaz.

Totodată, în trimestrul I și IV ale anului, se va aplica formula precedentă de achiziție a gazelor, corelată trimestrial la situația pe piața motorinei și păcurii.

„Acest fapt va permite furnizarea gazelor consumatorilor, inclusiv întreprinderilor din sectorul termoenergetic, la un preț mai avantajos, în comparație cu piața de tip spot.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău