Se instituie Ziua comemorării victimelor foametei organizate

  • 04 Aprilie 2022 12:14
Se instituie Ziua comemorării victimelor foametei organizate

În cea de-a treia zi de sâmbătă a lunii aprilie va fi marcată Ziua comemorării victimelor foametei organizate. Guvernul a avizat pozitiv un proiect de completare a hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, a declarat că vor fi comemorate victimele foametei organizate de regimul comunist sovietic în perioada anilor 1946-1947. Autorii proiectului menționează ca fiind oportun de a restabili memoria celor peste 200 de mii de oameni care au murit ca urmare a teroarei înfometării organizate de regimul comunist sovietic.

„Prin componentele sale civice și sociale, această Zi comemorativă vine să contribuie direct la formarea unei culturi generale, a unui sistem de valori caracteristic societăți civilizate, având la bază educația pentru cultura memoriei prin cunoașterea evenimentelor istorice care, luate drept dovadă și garanție a judecății acțiunilor oamenilor, determină interpretările, interacțiunile și comportamentele sociale”, a notat ministrul

În primăvara anului 2022, se împlinesc 75 de ani de la înregistrarea celui mai mare număr de victime ale foametei teribile din perioada anilor 1946-1947.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău