Se caută soluții pentru unificarea impozitării în agricultură

  • 27 Decembrie 2019 17:39
Se caută soluții pentru unificarea impozitării în agricultură

Ministerul Finanțelor își propune, în cadrul unui grup de lucru din care să facă parte și agricultorii, să identifice o soluție pentru aplicarea impozitării unificate în agricultură, transmite IPN.

Dorel Noroc, secretar de stat la MF, spune că în prezent se aplică TVA între 8 și 20%. În opinia sa, cea mai mare problemă este cota de 8%. Din moment ce această cotă se aplică pe un spectru larg de produse, pierderile pentru buget sunt mari.

În cadrul emisiunii „Contrapunct”, la Radio Sputnik Moldova, Dorel Noroc a declarat că urmează să fie expediate scrisori către asociațiile din agricultură pentru delegarea reprezentanților în grupul de lucru, care va analiza aspectele legate de TVA în agricultură. Aceasta rămâne o prioritate pentru primul semestru, când urmează să se vină cu anumite propuneri.

Secretarul de stat a mai spus că va fi identificată o formulă de comun acord, astfel încât să fie și un echilibru bugetar și o susținere pentru agricultori. Și aceasta poate fi implementată mai devreme de 1 ianuarie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău