Scurtmetrajul „DANTE CAFE” al regizorului Dumitru Grosei a obținut trofeul Festivalului din India

  • 12 Septembrie 2023 15:19
Scurtmetrajul „DANTE CAFE” al regizorului Dumitru Grosei a obținut trofeul Festivalului din India

Fimul DANTE CAFE (Moldova, 2018), regizat de Dumitru Grosei a câștigat Golden Screen Award, trofeul celei de a 13-a ediții a International Haiku Amateur Little Film Festival 2023 din orașul Kerala, India.

Motivația juriului: ”Autorul folosește într-o manieră inovatoare montajul imaginii și mixajul de sunet, pentru a surprinde un eveniment simplu, filmat cu o cameră stabilă. Acest film evocă idei complexe despre viață și moarte, transpuse într-un mediu cinematografic.”

Tot în cadrul aceluiași festival, un alt film al regizorului Dumitru Grosei, SCRISOARE DE PE FRONTUL DE EST (Moldova-Germania, 2023), lansat anul acesta, a câștigat Runner Up Award, care este, de fapt, premiul 2.

Motivația juriului pentru acest premiu: ”Deși ușor previzibil, acest film foarte bine realizat, experimentează cu pricepere diverse tehnici cinematografice pentru a oferi o experiență antrenantă și captivantă din punct de vedere vizual.” 

Menționăm că filmul SCRISOARE DE PE FRONTUL DE EST a mai fost selectat și la alte câteva festivaluri din SUA, Franța, Germania și Armenia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău