FOTO | Scuarul George Coșbuc din sectorul Râșcani a fost amenajat cu teren de joacă, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele

  • 10 Octombrie 2019 14:43
FOTO | Scuarul George Coșbuc din sectorul Râșcani a fost amenajat cu teren de joacă, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele

Primăria municipiului Chișinău informează că lucrările de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei au fost finalizate, astfel că locuitorii din preajmă, precum și alți cetățeni ai municipiului dispun de un spațiu public nou pentru recreere.

Reabilitarea scuarului a inclus reconstrucția aleilor pietonale și renovarea spațiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și au fost montate cișmele.

Concepția de amenajare a scuarului din str. G. Coșbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul", parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim - Chișinău - Cernăuți.

Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ" și AO „Centru de urbanism", care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Menționăm că inițiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim - Chișinău - Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Primăria municipiului Chișinău, la fel ca și partenerii de proiect din țara vecină, va găzdui reprezentanții oficiali din orașele înfrățite: Mannheim și Cernăuți la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Acțiunea este planificată pentru finele lunii octombrie, a.c. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău