Scrisoarea lui Igor Dodon către Dmitrii Medvedev, după decretul Moscovei privind interzicerea produselor care tranzitează Ucraina

  • 10 Ianuarie 2019 11:53
Scrisoarea lui Igor Dodon către Dmitrii Medvedev, după decretul Moscovei privind interzicerea produselor care tranzitează Ucraina

Șeful statului Igor Dodon i-a expediat o scrisoare premierului rus Dmitrii Medvedev, după ce Guvernul de la Moscova a semnat un decret privind interzicerea importului de produse din Ucraina și care tranzitează această țară. Decizia ar afecta câteva sute de denumiri de mărfuri din Republica Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană.

„De la 1 ianuarie 2019, Rusia a anulat taxele de import pentru mai multe categorii de mărfuri din Republica Moldova. 

Însă de la 1 ianuarie, a intrat în vigoare și o altă Hotărâre a Guvernului Federației Ruse prin care este interzis importul mărfurilor ucrainene în Rusia, precum și a mărfurilor din alte țări, care sunt introduse pe teritoriul FR prin tranzitarea teritoriului Ucrainei. 

Această Hotărâre a creat riscuri pentru anumite categorii de mărfuri moldovenești, cum ar fi produsele vinicole și conservele, întrucât, potrivit noilor reguli, acestea trebuie livrate pe teritoriul Rusiei evitând Ucraina, ceea ce sporește semnificativ cheltuielile de transport. 

Pentru soluționarea problemei respective suntem în contact cu conducerea Federației Ruse”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău