Scriitoarea Antje Ravik Strubel, recompensată cu Premiul German de Carte 2021

  • 19 Octombrie 2021 09:39
Scriitoarea Antje Ravik Strubel, recompensată cu Premiul German de Carte 2021

Scriitoarea Antje Ravik Strubel a fost recompensată cu Premiul German de Carte (Deutscher Buchpreis) pe 2021, distincție care răsplătește cel mai bun roman publicat în limba germană în anul în curs, pentru volumul ''Blaue Frau'', a anunțat juriul acestei distincții literare, luni, la Frankfurt, informează DPA, potrivit Agerpres.

Membrii juriului au apreciat acest roman, care tratează teme precum trauma și memoria, pentru ''forța sa existențială și precizia poetică'' în descrierea urmelor pe care trauma violului le lasă asupra unei femei.

''Strat cu strat, acest roman tulburător expune faptele întâmplate. Povestea emancipării femeii se extinde într-o reflecție asupra culturilor concurente ale memoriei din Europa de Est și cea de Vest și asupra dezechilibrului de putere dintre sexe'', a precizat juriul într-un comunicat.

Antje Ravik Strubel s-a născut la Potsdam, un oraș din apropierea Berlinului, în 1974. Inițial, s-a pregătit pentru a deveni librar, după care a studiat psihologia și literatura în Potsdam și New York. A locuit o vreme în Suedia, printre alte locuri, după care a revenit în Potsdam.

Premiul German de Carte este acordat de Asociația editorilor și librarilor din Germania și își recompensează câștigătorul cu suma de 25.000 de euro.

Scriitorii finaliști din acest an au fost Norbert Gstrein, Christian Kracht, Thomas Kunst, Mithu Sanyal și Monika Helfer. Fiecare dintre finaliști a primit suma de 2.500 de euro.

Numele câștigătorului a fost anunțat cu două zile înainte de deschiderea oficială a Târgului de Carte de la Frankfurt, cel mai mare eveniment de acest tip din lume. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău