Scor neașteptat la meciul Franța - R.Moldova, în cadrul preliminariilor EURO 2020

  • 15 Noiembrie 2019 09:01
Scor neașteptat la meciul Franța - R.Moldova, în cadrul preliminariilor EURO 2020

Echipa națională de fotbal a cedat joi, 14 noiembrie, la Paris, cu scorul 1-2, selecționatei Franței, campioană mondială en-titre, în penultimul meci din preliminariile Campionatului European-2020, relatează MOLDPRES.

Mai mult. ”Tricolorii” au condus, surprinzător, aproximativ jumătate de oră, după golul înscris de Vadim Rață în minutul 8. A insistat la un contraatac, l-a depășit pe Lenglet și a șutat, lăsându-l fără replică pe portarul Mandanda. Gazdele au egalat în minutul 35 prin Varane. Asta după ce portarul Alexei Koșelev a fost dezechilibrat, cu mult profesionalism, de Giroud, la o fază de atac și a scăpat balonul din mâini. Francezii și-au adjudecat victoria după lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul lituanian Gediminas Mazeika, după ce Veaceslav Posmac l-a faultat în minutul 77 în careu pe Digne.

Iată componențele echipelor în acest meci. Franța: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Digne, Kante, Tolisso, Mbappe, Griezmann, Coman (Lemar, 88), Giroud.

Moldova: Coșelev, Armaș, Plătică, Posmac, Ioniță, Carp, Cociuc, Gînsari (Milinceanu, 74), Crăciun, Jardan (Graur, 68), Rață (Patraș, 81).

Selecționerul echipei moldovene, Engin Firat, a criticat vehement arbitrajul centralului Gediminas Mazeika și totodată le-a mulțumit tricolorilor pentru joc. ”Sunt foarte mândru de băieții mei. Sunt mândru de modul în care au jucat și le mulțumesc pentru asta. În același timp, sunt foarte supărat pe arbitri, care au luat o decizie importantă la primul gol înscris în poarta noastră. Au greșit. S-a văzut clar cum Giroud l-a faultat pe Koșelev. Golul trebuia anulat. În pauză am primit vreo 500 de mesaje de la prietenii mei, care mi-au scris ce au văzut. Imposibil ca la acest nivel, o echipă să fie ajutată în acest mod. Noi înțelegem că suntem o echipă mică, dar așa ceva este inadmisibil. Regulile de joc trebuie să fie pentru toți aceleași. 

Îi mulțumesc Federației franceze de fotbal pentru ospitalitate, dar nu pot să accept asemenea greșeli de arbitraj, în numele fotbalului”, a spus el.

Echipa națională va juca ultimul meci din preliminariile Campionatului European pe 17 noiembrie, la stadionul Zimbru, cu începere de la ora 21.45.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău