Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia, a fost reparată. România a alocat 2,5 milioane de lei

  • 06 August 2018 11:51
Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia, a fost reparată. România a alocat 2,5 milioane de lei

Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia, a fost reparată, anunță asociația unionistă Unirea-ODIP, care a lansat o campanie de salvare a școlii, aflată anterior într-o stare deplorabilă.

Cele șase săli de clasă ale școli au fost renovate. Acoperișul și geamurile școlii au fost reparate, grație banilor oferiți de cetățeni, dar și de statul român și Guvernul Republicii Moldova.

Astfel, cei 70 de elevi din satul Aluatu, pot să meargă de la 1 septembrie, într-o școală renovată, cu condiții prielnice pentru studii, spune președintele Asociației Unirea-ODIP, Vlad Bilețchi.

„Statul român a oferit școlii 2,5 milioane de lei pentru reparația acoperișului, a geamurilor și a fațadei.  Guvernul Republicii Moldova a alocat 453 de mii de lei pentru reparația coridoarelor și a sistemului de iluminat din această școală.

Începând cu 1 septembrie, chiar cu 5 august, copii pot veni în clase noi și comode. Vor fi cumpărate bănci și scaune noi, rafturi noi. Au fost deja cumpărate table noi pentru cele șase săli de clasă. Avem nevoie de încă 1200 de euro pentru a le plăti meșterilor, care au făcut într-un timp record ca această școală să fie ca nouă”, a precizat Vlad Bilețchi.

Încă două blocuri ale acestei școli mai au nevoie de reparație, anunță reprezentanții Asociației ODIP.

Grădinița-gimnaziu „Dimitrie Cantemir” din satul Aluatu este singura instituție de învățământ cu predare în limba română din raionul Taraclia. Instituția urma să fie închisă din cauza condițiilor deplorabile de studiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău