Schimbul de ostatici a avut loc între Israel și teroriștii Hamas, după blocajul de sâmbătă seară

  • 26 Noiembrie 2023 09:10
Schimbul de ostatici a avut loc între Israel și teroriștii Hamas, după blocajul de sâmbătă seară

Autoritatea penitenciară israeliană a anunțat în noaptea de sâmbătă spre duminică că a eliberat 39 de prizonieri palestinieni, după ce teroriștii Hamas aflată la putere în Fâșia Gaza a eliberat 20 de ostatici ca parte a unui acord intrat în vigoare vineri, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Prizonierii palestinieni sunt toți femei, copii și adolescenți cu vârsta sub 19 ani, la fel cum ostaticii eliberați sunt toți femei și copii, scrie G4Media.

Acordul ar trebui să dureze patru zile și să permită eliberarea a 50 de israelieni și a 150 de palestinieni.

Totodată, un al doilea grup de ostatici eliberați de teroriștii Hamas, care îi ținea în Fâșia Gaza, a sosit în Israel sâmbătă seara, a anunțat armata israeliană, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

Potrivit autorităților egiptene și israeliene, 13 ostatici israelieni și patru thailandezi au fost eliberați. Această nouă eliberare ridică numărul total de ostatici eliberați la 46, din aproximativ cei 240 deținuți în Gaza după răpirea lor de către Hamas pe 7 octombrie.

Dintre aceștia, 26 au fost eliberați ca parte a acordului de armistițiu dintre Israel și Hamas, ce prevede întoarcerea în Israel a 50 de ostatici pe parcursul a patru zile.

Israelul a primit lista ostaticilor care urmează să fie eliberați duminică, transmite News.ro.

Biroul primului ministru spune că Israelul a notificat familiile ale căror persoane dragi se află pe lista transmisă de Qatar, care a mediat între Israel și Hamas.

Aceasta va fi a treia zi a unui armistițiu de patru zile, despre care Qatar a declarat mai devreme astăzi că speră să fie prelungit în continuare prin eliberarea altor ostatici.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău