Schimbări în conducerea Moldovagaz: Acționarii nu au aprobat raportul financiar pentru 2023

  • 31 Mai 11:15
Schimbări în conducerea Moldovagaz: Acționarii nu au aprobat raportul financiar pentru 2023

Adunarea Generală anuală a Acționarilor SA Moldovagaz, desfășurată pe 29 mai, nu a reușit să aprobe Raportul financiar pentru 2023 al întreprinderii.

Conform rezultatelor activității economico-financiare ale SA „Moldovagaz”, în anul 2023 a fost obținut profit net în mărime de 1,09 miliarde lei, sau 62,8 milioane dolari, în timp ce în 2022 raporta pierderi de peste 320 milioane lei, transmite Mold-street.

Profitul, însă, este unul „pe hârtie” și a fost asigurat în special de aprecierea leului față de dolar, arată datele financiare ale Moldovagaz.

„Rezultatul pozitiv a fost influiențat de profitul generat din activitățile financiare, conform prevederilor legislației actuale de reevaluare a datoriei istorice a companiei față de creditori (Gazprom și Factoring-Finance), pe fundalul unei diminuări semnificative a cursului valutar (întărirea monedei naționale)", menționează Moldovagaz.

Potrivit Moldovagaz, raportul financiar a fost examinat în cadrul Adunării Generale anuale a Acționarilor entității, însă acesta nu a fost aprobat din cauza neacumulării numărului necesar de voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău