Schi/Coronavirus: Dacă noul sezon nu va începe, acest sport va muri, spune Federația germană de profil

  • 13 Octombrie 2020 18:30
Schi/Coronavirus: Dacă noul sezon nu va începe, acest sport va muri, spune Federația germană de profil

Dacă sezonul competițional de schi nu poate avea loc din cauza noului coronavirus, ''80% din federații vor da faliment și sportul de iarnă va muri'', a declarat marți directorul sportiv al Federației germane de profil (DSV), Wolfgang Maier, conform AFP, preluat de Agerpres.

"Important este să avem competiții", a declarat Maier, în condițiile în care Federația Internațională de Schi (FIS) a publicat deja un program modificat luând în considerare constrângerile de sănătate.

DSV a afirmat că 93% din bugetul său de 37 de milioane de euro provine din sponsorizări și drepturi TV.

''În acest weekend, la Soelden (Austria) se deschide sezonul de schi alpin. Va fi un test dacă și cum putem începe un sezon al Cupei Mondiale'', a arătat oficialul german.

El a menționat că o problemă ar fi și testele de screening Covid-19 și adaptarea la legile locale privind carantina, în contextul în care competitorii trebuie să treacă frontierele în fiecare săptămână.

''DSV va respecta toate reglementările existente'', a dat asigurări Maier.

Deschiderea Cupei Mondiale de schi alpin 2020-2021 va avea loc, conform programului stabilit, în stațiunea austriacă Soelden, pe 17 și 18 octombrie, conform Federației Internaționale de Schi.

FIS a anunțat că Soelden a aprobat acordul pentru găzduirea probelor inaugurale ale Cupei Mondiale de schi alpin 2020-2021, urmând ca pe 17 octombrie să se desfășoare un slalom feminin, iar pe 18 octombrie un slalom uriaș masculin.

Devansate cu o săptămână din cauza pandemiei de coronavirus (înainte ca stațiunea să fie deschisă publicului), probele se vor desfășura cu porțile închise.

În urmă cu un an, probele inaugurale au fost câștigate de francezul Alexis Pinturault și neozeelandeza Alice Robinson.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău