Schi alpin - CM: Aur pentru Norvegia la slalom paralel pe echipe

  • 17 Februarie 2021 17:00
Schi alpin - CM: Aur pentru Norvegia la slalom paralel pe echipe

Norvegia a câștigat miercuri proba de slalom paralel pe echipe (două femei, doi bărbați) la Mondialele de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo (Italia), dominând Suedia în finală, în timp ce Germania a luat bronzul, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Norvegia (Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss-Solevaag, Kristina Riis-Johannessen și Fabian Wilkens Solheim) a dominat Japonia în optimi de finală, Statele Unite în sferturi, s-a impus surprinzător în semifinală în fața Elveției, iar în finală a învins Suedia (Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen, Sara Hector și Mattias Roenngren).

Este primul titlu pentru Norvegia cu acest format propus a opta oară la Mondiale.

Elveția (Wendy Holdener, Sandro Simonet, Camille Rast și Semyel Bissig), deținătoarea titlului, a fost dominată de Germania (Emma Aicher, Stefan Luitz, Andrea Filser și Alexander Schmid) în finala mică.

În acest format, echipele se întâlnesc într-o confruntare cu eliminare directă cu patru dueluri (două masculine, două feminine). Trei victorii aduc calificarea. În caz de egalitate (câte două victorii pentru fiecare), echipele sunt departajare prin însumarea timpilor manșelor pe care le-au câștigat.

La fel ca marți în slalomul paralel individual, foarte criticat, traseul roșu a fost mult mai rapid decât traseul albastru.

În finală, juriul a considerat că Jakobsen l-a jenat pe Foss-Solevaag și a decis că este nevoie de un nou duel, încheiat cu victoria norvegianului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău