Schemele de corupție din educație: Zeci de profesori, în vizorul CNA

  • 25 Septembrie 2018 09:51
Schemele de corupție din educație: Zeci de profesori, în vizorul CNA

Cei cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, reținuți vineri, vor fi cercetați în stare de libertate. Asta după ce toți și-au recunoscut vina pentru primirea de recompense ilicite de la studenți, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA).

Potrivit unui comunicat al Centrului, cadrele didactice le-ar fi creat intenționat impedimente studenților, care refuzau să plătească pentru note, în special celor din ultimul an de studii, lăsându-i restanțieri. Astfel, pentru o notă de promovare, aceștia i-ar fi condiționat să achite sume cuprinse între 300 și 1400 de lei.

Amintim că aceasta nu este singura schemă de corupție, documentată de CNA în sistemul educației. Acum câteva luni, o rețea similară de estorcare de bani de la studenți a fost identificată în cadrul Academiei de Studii Economice (ASEM). În acest dosar, procurorii au pus sub învinuire 60 de persoane dintre care 57 de profesori.  Potrivit materialelor cauzei, cadrele didactice, împreună cu câțiva intermediari, pretindeau și primeau de la studenți diferite sume de bani pentru lichidarea restanțelor, pentru examene de promovare, pentru teze de licență etc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău