Schemă de spălare a banilor. O persoană a fost reținută

  • 27 Iulie 2022 12:43
Schemă de spălare a banilor. O persoană a fost reținută

Mai multe persoane din municipiului Chișinău au pus la cale o schemă frauduloasă de legalizare a mijloacelor financiare obținute din surse de venit ilicite. Doar într-un an și jumătate, făptașii au obținut ilegal cel puțin 5,3 milioane de lei. Oamenii legii anunță că au reținut o persoană pentru 72 de ore, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că în cadrul dosarului penal pornit pe faptul spălării banilor au avut loc percheziții în cel puțin zece locații. Potrivit cercetărilor, cei implicați au înregistrat mai multe persoane juridice pe fondatori diferiți. Companiile însă erau gestionate de fapt de una și aceeași persoană, acestea având adrese comune la subdiviziunile în care își desfășoară activitatea erau amplasate pe trei adrese în municipiul Chișinău.

Banii de la una dintre companii, care presta servicii IT, erau transferați fictiv către celelalte persoanele juridice investigate. Este vorba despre bani obținuți prin eschivarea de la plata impozitelor și a taxelor la stat, precum și din tranzacții fictive încheiate cu alte entități juridice. Sumele erau introduse în circuitul legal sub pretextul prestării unor servicii.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe documente, suporturi tehnice de stocare a informațiilor, ștampile și alte obiecte care au legătură cu dosarul penal investigat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău