Schemă | Cum sute de firme și afaceriști au beneficiat de ajutor de stat de milioane de lei (Mold-street)

  • 04 Aprilie 2019 09:17
Schemă | Cum sute de firme și afaceriști au beneficiat de ajutor de stat de milioane de lei (Mold-street)

Consiliul Concurenței a constatat că timp de aproape 5 ani, zeci de companii de audit și auditori întreprinzători individuali din Moldova au beneficiat de ajutor de stat, sub forma reducerii impozitului pe venit, scrie Mold-street.com

Totul însă a fost perfect legal, iar în anii 2016-2017 suma ajutorului de stat a ajuns la circa 15 milioane lei, iar de ea au beneficiat 215 întreprinderi, la mijloc fiind o prevedere din Codul Fiscal, potrivit sursei citate.

Consiliul Concurenței a constatat însă că măsura de sprijin acordată prin această schemă "nu constituie ajutor de stat în sensul art. 3 al Legii nr. 139 din 15.06.2012 cu privire la ajutorul de stat".

Potrivit Autorității nu constituie ajutor de stat măsurile generale de sprijin, care se aplică în toate sectoarele economiei naționale fără deosebire. Or s-a constatat că de acest ajutor de stat au beneficiat toate tipurile de întreprinderi (IMM-uri și mari).

"Prin urmare, de facilitatea fiscală examinată pot beneficia toate întreprinderile care creează locuri de muncă, indiferent de tipul acestora sau sectorul de activitate. Astfel, măsura de sprijin examinată nu este selectivă", susține Consiliulul Concurenței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău