Scandalul „Lăstăraș” | Directoarea s-a ales cu mustrare aspră

  • 31 Mai 2018 11:18
Scandalul „Lăstăraș” | Directoarea s-a ales cu mustrare aspră

Directoarea Școlii primare-grădinițe nr. 199, Iana Ceaușceac, s-a ales cu sancțiune disciplinară sub formă de mustrare aspră, pentru că a admis mai multe ilegalități în instituția pe care o conduce.

Un Ordin în acest sens a fost semnat ieri, 30 mai, de Direcția generală educație, tineret și sport.

În document este menționat că DGETS a constituit un grup de lucru care, timp de două zile, a verificat activitatea instituției și, în cele din urmă, a constatat o serie de nereguli, precum:

- Activitățile complementare contra plată sunt prestate contrar prevederilor legislației în domeniu,

- Activitățile curriculare prevăzute de programa educațională nu sunt executate integral în folosul celor complementare,

- Orarul lecțiilor din agendele elevilor nu coincide cu orarul din cataloage în toate cele trei clase,

- Orarul din agendele elevilor nu coincide cu planul-cadru (în agendele elevilor din clasa I-a în orar sunt incluse 6 ore în afara planului-cadru: 3 ore de limba engleză, 2 ore de limba franceză și o oră care se numește „Calculator”; în agendele elevilor din clasa a II-a sunt incluse 6 ore în afara planului-cadru: o oră de limba engleză, 2 ore de limba franceză și o oră care se numește „Calculator”; în agendele elevilor din clasa a III-a sunt incluse 8 ore în afara planului-cadru: 2 ore de limba franceză, 2 ore de coregrafie, o oră de informatică, 2 ore de sport și o oră de dans),

- Lipsa transparenței decizionale și informaționale în instituție.

Ca rezultat al ilegalităților stabilite, Consiliul de etică al Direcției generale educație, tineret și sport din Chișinău a decis să aplice Ianei Ceaușceac sancțiune sub formă de mustrare aspră.

Amintim că verificările au fost inițiate după ce primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că a primit mai multe plângeri de la părinți în legătură cu taxele lunare de 1.400 de lei de la fiecare părinte și a solicitat Direcției generale educație, tineret și sport un raport amplu despre activitatea acestei instituții.

Ulterior, grupul de lucru, constituit pentru a verifica activitatea Școlii primare-grădinițe nr. 199, a comunicat că a depistat o serie de încălcări, inclusiv în activitatea AO „Lăstăraș”, condusă de soțul Ianei Ceaușceac.

Ruslan Codreanu a cerut DGETS să anuleze concursul prin care a fost numită în funcție actuala directoare. 

Sursa: suntparinte.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău