Scandalul Facebook | Datele a 2,7 milioane de utilizatori europeni ar fi fost transmise către Cambridge Analytica

  • 06 Aprilie 2018 16:20
Scandalul Facebook | Datele a 2,7 milioane de utilizatori europeni ar fi fost transmise către Cambridge Analytica

Datele personale a „până la 2,7 milioane" de utilizatori europeni ai Facebook ar fi putut fi transmise „în mod inadecvat" societății britanice Cambridge Analytica (CA), a anunțat vineri Comisia Europeană, citând o cifră ce i-a fost comunicată de rețeaua socială, informează AFP.

Această estimare pentru Europa este de a raporta la numărul total de 87 de milioane de utilizatori Facebook potențial afectați în întreaga lume, a dezvăluit miercuri șeful rețelei sociale Mark Zuckerberg în persoană.

Într-un e-mail, „Facebook ne-a confirmat că datele personale a până la 2,7 milioane de europeni, sau mai precis persoane ce trăiesc în UE, ar fi putut fi transmise la Cambridge Analytica în mod inadecvat" a declarat un purtător de cuvânt al executivului european, Christian Wigand.

Acest mail este un răspuns dat Comisiei Europene, care a cerut săptămâna trecută rețelei sociale să îi furnizeze rapid explicații privind scandalul legat de compania Cambridge Analytica.

Facebook explică „măsurile ce au fost luate de atunci", a spus Wigand, adăugând că executivul UE va "studia în detaliu" răspunsul rețelei sociale.

„Dar este deja evident că vor fi necesare mai multe discuții", a adăugat el, precizând că va fi și un "apel telefonic la începutul săptămânii viitoare" între comisarul european pentru justiție, Vera Jourova, și numărul doi al Facebook, Sheryl Sandberg.

Firma de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidențială a lui Donald Trump în 2016, a preluat date personale de la utilizatori Facebook printr-o aplicație de testare psihologică.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău