Scafandrii IGSU vor avea echipamente noi

  • 27 Ianuarie 2023 15:41
Scafandrii IGSU vor avea echipamente noi

Salvatorii IGSU vor beneficia de echipamente noi în cadrul implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandri, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, au fost achiziționate șapte seturi de costume de scafandrieri și aparate de respirat pentru realizarea misiunilor subacvatice. Achiziția a fost posibilă în urma implementării Proiectului de consolidare a serviciului de scafandrieri al IGSU, pornind de la solicitarea exprimată de Inspectorat către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid din România.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului urmează să ajungă în Direcțiile situații excepționale Orhei și Soroca, iar salvatorii din subdiviziuni vor interveni în operațiuni de salvare în bazinele acvatice din zonă.

Totodată în baza proiectului scafandrierii vor beneficia de instruire pentru a dobândi abilități de identificare, recunoaștere, extragere și salvare de sub apă a sinistraților, dar și se va operaționaliza în două unități de salvatori serviciul de scafandri pentru executarea misiunilor de salvare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău