SBU a reținut un cetățean al Republicii Moldova, acuzat că a incendiat două stații electrice din Odesa. „A fost recrutat de serviciile speciale ruse”

  • 29 Mai 18:06
SBU a reținut un cetățean al Republicii Moldova, acuzat că a incendiat două stații electrice din Odesa. „A fost recrutat de serviciile speciale ruse”

Serviciul de securitate al Ucrainei a reținut un cetățean al Republicii Moldova care, susțin oamenii legii ucraineni, a incendiat mai multe stații electrice din Odesa la instrucțiunile serviciilor speciale ruse.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și Procuraturii regionale Odesa, în luna aprilie, bărbatul a a turnat 5 recipiente de benzină pe echipamentele a două stații electrice locale.

Acțiunile cetățeanului originar din Republica Moldova au dus la incendii la transformatoarele care furnizează energie la opt așezări din regiune, substațiile electrice fiind dezactivate.

„Astfel, inamicul a încercat să întrerupă curentul la sute de clădiri rezidențiale, spitale, întreprinderi generatoare de căldură, structuri hidraulice și instalații de alimentare cu gaz. Organizatorul a fost recrutat de FSB și în primăvara acestui an i s-a dat sarcina să comită o serie de incendieri în regiunea Odesa. Pentru aceasta, bărbatul și-a recrutat complicele, care avea permis de ședere în Ucraina. După incendiu, făptuitorul spera să călătorească în secret în străinătate. De asemenea, sabotorul se aștepta să primească o recompensă de 2 mii de dolari, dar între timp Serviciile speciale ucrainene l-au localizat și l-au reținut pe o autostradă locală””, transmite Serviciul de Securitate al Ucrainei.

În prezent, cetățeanul Republicii Moldova este în arest, fiind suspectat în temeiul părții 2 a art. 113 din Codul Penal al Ucrainei – sabotaj săvârșit în baza legii marțiale.

Pentru acțiunile sale, bărbatul riscă închisoare pe viață cu confiscarea averii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău