Satul European: Casa de cultură din satul Holoșnița, raionul Soroca, a fost renovată

  • 08 Septembrie 2023 09:17
Satul European: Casa de cultură din satul Holoșnița, raionul Soroca, a fost renovată

Casa de Cultură din satul Holoșnița, raionul Soroca a fost renovată. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European” și au costat circa 3 mln de lei (150 mii de euro).

Casa de cultură din Holoșnița are peste patru decenii. Mulți ani clădirea s-a aflat într-o stare deplorabilă și nu mai aduna localnicii la evenimente culturale. Situația s-a schimbat acum, când edificiul a fost reparat și va deveni un centru multifuncțional, transmite MOLDPRES.

Proiectul a inclus lucrări de reabilitare a pereților, a pardoselii și a tavanului. Totodată, a fost reamenajată scena, iar instituția a fost dotată cu instrumente muzicale, mobilier, echipament tehnic și o colecție de costume naționale. 

Potrivit datelor Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Casa de cultură din Holoșnița reprezintă a 26-a instituție culturală modernizată prin Programul „Satul European”. 

Un alt proiect finalizat la Soroca este cel din satul Oclanda. În localitate a fost renovată sala de sport. Investiția s-a ridicat la 615 mii de lei.

Programul „Satul European” include 497 de proiecte. Până în prezent, au fost finalizate 175 dintre acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău