Satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă sunt în proces de amalgamare. Dorin Recean promite sprijinul Guvernului

  • 20 Iunie 20:28
Satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă sunt în proces de amalgamare. Dorin Recean promite sprijinul Guvernului

Satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă se află pe ultima sută de metri în procesul de amalgamare voluntară. Astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu primarii acestor localități.

Potrivit premierului, amalgamarea localităților va oferi mai multe posibilități pentru accesarea fondurilor de dezvoltare, inclusiv a celor disponibile în procesul de preaderare la Uniunea Europeană.

Totodată, prim-ministrul a exprimat tot sprijinul politic al Guvernului în procesul de amalgamare voluntară, menționând că beneficiile vor fi resimțite de toți membrii comunității.

Este necesară și o campanie de informare, nu ne așteptăm să facem amalgamările peste noapte. Trebuie să prezentăm avantajele acestei schimbări și să creștem calitatea serviciilor publice”, a spus prim-ministrul.

Primarii Igor Hîncu (s. Volintiri) și Vasile Țîntari (s. Copceac) au relatat că decizia de inițiere a amalgamării voluntare urmează să fie aprobată chiar la următoarea ședință a consiliilor celor două localități.

Suntem pe ultima sută de metri, am respectat procedurile și etapele stabilite și desfășurăm o campanie de informare ca să explicăm beneficiile”, au menționat ei.

Menționăm că, începând cu anul 2024, unitățile administrativ-teritoriale învecinate pot alege să se unească, pentru a administra mai bine cele mai importante treburi locale. Guvernul oferă fonduri pentru pregătirea procesului de amalgamare voluntară, iar Cancelaria de Stat, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, asigură ghidare în acest proces.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
26,63
Câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:6,17 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău