Șase țări membre ale UE au acceptat să primească o parte dintre cei aproape 150 de migranți aflați la bordul navei umanitare spaniole "Open Arms

  • 15 August 2019 19:30
Șase țări membre ale UE au acceptat să primească o parte dintre cei aproape 150 de migranți aflați la bordul navei umanitare spaniole

Șase țări membre ale Uniunii Europene au acceptat să primească o parte dintre cei aproape 150 de migranți aflați la bordul navei umanitare spaniole "Open Arms, aflată în largul insulei italiene Lampedusa.

Conform Agenției France Presse, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a precizat, într-o scrisoare adresată ministrului de interne Matteo Salvini, că este vorba de Franța, Germania, România, Portugalia, Spania și Luxemburg. 
Ieri, o instanță administrativă din Roma a decis că nava spaniolă Open Arms poate intra în apele teritoriale italiene, în pofida interdicției impuse de Matteo Salvini. Nava aflată în misiune umanitară a cerut instanței să permită accesul în Italia, argumentând că legislația maritimă internațională îi dă dreptul de a aduce migranții într-un loc sigur.

Salvini declarase, cu o zi în urmă, că va bloca atât Open Arms, cât și un alt vas, Ocean Viking, utilizat de organizații umanitare franceze. Împreună, cele două ambarcațiuni ar urma să debarce în Italia peste 500 de migranți salvați începând de săptămâna trecută din largul coastelor Libiei. Salvini a introdus amenzi de până la un milion de euro, pentru navele care pătrund în apele teritoriale italiene fără autorizație.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău