Șase servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

  • 15 Februarie 19:08
Șase servicii publice pentru antreprenori vor fi digitalizate

Șase servicii publice prestate de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), Centrul Național de Acreditare din Moldova (MOLDAC) și Institutul Național de Metrologie (INM) pentru antreprenori vor fi digitalizate. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, în cadrul ANRCETI va fi digitalizată eliberarea permisului tehnic pentru utilizarea stațiilor de radiocomunicații și depunerea notificării de către persoana fizică sau juridică care intenționează să furnizeze servicii poștale. La MOLDAC, actul de acreditare a organismelor de evaluare a conformității nu va mai fi un act permisiv obligatoriu pentru antreprenori și va fi prestat digital pe platforma instituției. La INM va putea fi solicitat digital certificatul de aprobare de model și buletinul de verificare metrologică.

Inițiativa de adaptare a cadrului normativ, elaborată de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, face parte din planul de prestare a 100% de servicii publice în format digital până în 2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău