Șase din cele mai mari bănci centrale ale lumii vor să emită propriile lor monede digitale

  • 21 Ianuarie 2020 15:33
Șase din cele mai mari bănci centrale ale lumii vor să emită propriile lor monede digitale

Șase din cele mai mari bănci centrale ale lumii au căzut de acord să facă schimb de cunoștințe și expertiză cu privire la posibilitatea emiterii propriilor monede digitale, a anunțat marți Banca Centrală Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Grupul compus din Banca Angliei, Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei, Banca Canadei, Banca Centrală a Suediei și Banca Națională a Elveției va fi condus de fostul oficial al BCE, Benoit Coeure, și va coopera de asemenea cu Banca Reglementelor Internaționale (BIS).

Grupul va analiza o serie de aspecte ce țin de monedele digitale emise de băncile centrale precum opțiunile economice, funcționale și de design tehnic, inclusiv interoperabilitatea transfrontalieră și schimbul de cunoștințe cu privire la tehnologiile emergente.

Până acum, marile bănci centrale s-au abținut să reglementeze monedele digitale, deoarece nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la modul în care ar trebui făcut acest lucru și după ce au concluzionat că acestea sunt prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

Însă, proiectul rețelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumită Libra, a dat naștere la îngrijorări în rândul politicienilor și a determinat mai mulți guvernatori ai unor importante bănci centrale din Europa să avertizeze Facebook că trebuie să se aștepte la o mulțime de întrebări din partea autorităților de reglementare cu privire la Libra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău