Șase companii doresc să furnizeze energie electrică R.Moldova începând cu 1 aprilie

  • 27 Februarie 2020 15:37
Șase companii doresc să furnizeze energie electrică R.Moldova începând cu 1 aprilie

Compania "Premier Energy" a recepționat șase scrisori de intenție privind participarea la procesul de furnizare a energiei electrice începând cu 1 aprilie.

Este vorba de compania de stat "Energocom", CERS Moldovenească, "Fly Ren First Solar Park", "Moldelectromontaj", DTEK "Pavlogradugoli" și DE Trading ("DonbasEnergo"). "Premier Energy" va întcmi lista potențialilor furnizori (lista scurtă) ce întrunesc toate cerințele tehnice, cărora li se vor expedia solicitări de prezentare a ofertelor în corespundere cu criteriile stabilite. Ulterior, ofertele tehnico-economice recepționate vor fi evaluate cu participarea Grupului de Observatori în conformitate cu procedurile de reglementare a procesului iniți at, cu scopul identificării celei mai bune propuneri.

Procedura va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice și prezentarea acestuia la ANRE spre avizare. Până șa sfârșitul lunii martie, energia este livrată Moldovei de CERS Moldovenească și compania ucraineană DTEK "Pavlogradugoli", care au fost principalii furnizori și în 2018.

În același timp, ele nu vând energia electrică direct, ci prin intermediul "Energocom", care o livrează operatorilor la prețul de $54,2 pentru 1 MWh, achiziționând de la cele două companii în proporție de 85% și 15% la prețul de $54,4 și, respectiv, $64,4.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău