Șase birouri mobile au fost donate Serviciului Vamal al Rep. Moldova de către USAID

  • 08 Iunie 2023 14:09
Șase birouri mobile au fost donate Serviciului Vamal al Rep. Moldova de către USAID

Șase birouri mobile, dotate cu mobilier și echipament tehnic, au fost donate astăzi, 8 iunie, Serviciului Vamal al Rep. Moldova, cu suportul USAID. O ceremonie specială de transmitere a donației a avut loc la postul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, scrie Radio Chișinău.

Aceasta donație este un răspuns direct la necesitățile serviciului vamal al Rep. Moldova, a declarat șefa adjunctă a Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby. Punctul de trecere al frontierei Leova-Bumbăta va deveni cea mai rapidă rută de transport între regiunile Ucrainei și Uniunea Europeană, când va deveni funcțional pe deplin, a precizat diplomata.

„Această ruta va deveni un punct de acces esențial pentru comerțul regional cu Uniunea Europeană și va ajuta Rep. Moldova să-și realizeze viziunea de a fi un important coridor de tranzit”, spune  Laura Hruby.

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan a mulțumit poporului american pentru reacția promptă venită la adresarea Serviciului Vamal. În perioada următoare se așteaptă un trafic mai intens la postul vamal Leova-Bumbăta care va deveni o alternativă la punctele de trecere Cahul-Oancea sau Leușeni-Albița, întrucât blocarea căilor de acces cu autocamioane obstrucționează și circulația persoanelor, a explicat Igor Talmazan.

„În următoarele luni fluxul va fi mult mai sporit, deoarece majoritatea cetățenilor revin din diasporă revin în Rep. Moldova. Plus la asta, va începe un trafic mai intens de autocamioane prin postul vamal de frontieră pe motiv că o să fie recolta produselor perisabile”, a spus Igor Talmazan.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a exprimat recunoștința față de Guvernul Statelor Unite pentru echiparea postului vamal Leova-Bumbăta, precum și față de autoritățile române, cu care au colaborat în construirea acestui punct de trecere a frontierei. El a subliniat importanța creșterii capacității lanțurilor logistice între Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv România, cu scopul de a sprijini Ucraina.

Postul vamal Leova-Bumbăta, dintre Republica Moldova și România, a fost inaugurat pe 23 mai și este activ parțial, având o structură provizorie.

Leova-Bumbăta este al șaptelea punct de trecere a frontierei cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău