La Muzeul de Etnografie va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”, ediția a IV-a

  • 21 Decembrie 2018 17:40
La Muzeul de Etnografie va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”, ediția a IV-a

Miercuri, 26 decembrie 2018, ora 12.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”,ediția a IV-a. Evenimentul este organizat în colaborare cu Sectorul Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, potrivit unui comunicat al Muzeului.

Miercuri, 26 decembrie 2018, ora 12.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, va avea loc Sărbătoarea colindelor „Hristos Se naște, slăviți-L!”,ediția a IV-a. Evenimentul este organizat în colaborare cu Sectorul Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.

În anul 2013 Colindatul de ceată bărbătească a fost înscris în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității de către Republica Moldova și România.

Sărbătoarea are scopul de a promova obiceiul colindatului și diversitatea repertoriului de colinde laice și religioase în timpul când este practicat obiceiul, conform tradiției, în ajun de Crăciun și până a treia zi de Crăciun. Formațiile folclorice și corurile participante au fost selectate în baza criteriilor autenticității repertoriului și a interpretării artistice corespunzătoare.

În cadrul evenimentului vor evolua formația folclorică din municipiul Chișinău, com. Ciorescu, precum și raioanele țării: s. Pepeni, r. Sângerei; s. Taraclia, r. Căușeni, or. Ștefan-Vodă, s. Cruglic, r. Criuleni, s. Țipala, r. Ialoveni etc. Interpreta de folclor Doina Sârbu, profesor la Școala de Arte din or. Strășeni va întregi programul cu un frumos recital de colinde.

Detalii la tel. 022 23 88 68, Secția Expoziții și Proiecte Culturale.

Intrarea este liberă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău