Șapte morți, între care un bebeluș, și 34 de răniți în urma unor bombardamente rusești asupra Harkivului (guvernator)

  • 15 Aprilie 2022 20:10
Șapte morți, între care un bebeluș, și 34 de răniți în urma unor bombardamente rusești asupra Harkivului (guvernator)

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 34 rănite în urma unor bombardamente rusești asupra unei zone rezidențiale din Harkiv, un oraș mare din nord-estul Ucrainei, a anunțat vineri guvernatorul regional, citat de AFP.

"Ocupanții au tras asupra unuia dintre cartierele rezidențiale din Harkiv. Din păcate, 34 de persoane au fost rănite, între care trei copii. Șapte persoane au fost ucise, între care un bebeluș de șapte luni", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram, scrie Agerpres.

"A doua armată din lume (armata rusă) nu poate să se bată decât cu populația civilă, după cum se vede", a spus el ironic, lansând un apel la populație să nu iasă în stradă decât în cazurile de necesitate absolută.

Mai devreme vineri, șapte civili au fost uciși, iar alți 27 răniți în urma tirurilor rusești asupra unor autobuze care transportau evacuați în regiunea Harkiv, potrivit Parchetului ucrainean.

Peste 500 de civili au fost uciși în această regiune de la frontiera cu Rusia de la începutul invaziei în Ucraina la 24 februarie, indicase Sinegubov joi.

Al doilea oraș ca importanță din Ucraina, cu aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, Harkiv a fost ținta unor lupte violente timp de mai multe zile la începutul ofensivei, dar rămâne în continuare sub controlul forțelor ucrainene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău