Șapte judecători vor concura pentru funcția de membru al Consiliului INJ, după prelungirea concursului de către CSM

  • 14 August 2020 09:36
Șapte judecători vor concura pentru funcția de membru al Consiliului INJ, după prelungirea concursului de către CSM

Șapte judecători solicită desemnarea în calitate de membru al Consiliului Institutului Național al Justiției (INJ) după ce Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să prelungească termenul de depunere a dosarelor de participare la concurs, la care inițial s-a înscris un singur candidat, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, candidaturile acestora vor fi examinate de CSM în cadrul ședinței programate pentru data de 18 august.

Potrivit materialelor ședinței, la concurs s-au înscris următorii magistrați:

  • Violeta Chisilița, judecător, Judecătoria Chișinău, sed. Rîșcani. Magistrata a fost singurul candidat care s-a înscris la concursul inițial.
  • Veniamin Chihai, judecător, Judecătoria Chișinău, sed.Ciocana.
  • Ghenadie Eremciuc, judecător, Judecătoria Bălți, sed.central.
  • Victor Sandu, judecător, Judecătoria Chișinău, sed.Ciocana.
  • Dorin Munteanu, judecător, Judecătoria Chișinău, sed.Ciocana.
  • Lilia Lupașco, judecător, Judecătoria Chișinău, sed.Buiucani.
  • Irina Țonov, judecător, Judecătoria Chișinău, sed.Centru.

Funcția de membru al Consiliului INJ a devenit vacantă după revocarea lui Dorel Musteață. Decizia a fost luată de CSM în baza cererii depuse de Dorel Musteață, după ce Consiliul a fost sesizat despre incompatibilitatea acestuia de a ocupa funcția de membru al Consiliului Institului Național al Justiției și cea de membru al CSM. Sesizarea a fost depusă de Ghenadie Pavliuc, membru al Consiliului Institutului Național al Justiției și vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit Legii cu privire la Institutul Național de Justiție, Consiliul este structura supremă de conducere al Institutului. Acesta este alcătuit din 13 membri. Mandatul membrilor Consiliului este de o durată de patru ani și poate fi reînnoit doar o singură dată.

Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare ședință la care participă, de o indemnizație echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău