Șapte copii de la Centrul de plasament și reabilitare din Chișinău au fost testați pozitiv la COVID-19

  • 10 August 2020 12:58
Șapte copii de la Centrul de plasament și reabilitare din Chișinău au fost testați pozitiv la COVID-19

Șapte copii de la Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din Chișinău au fost testați pozitiv la COVID-19.

Primul caz a fost confirmat pe 23 iulie, la un angajat. Ulterior, 15 copii care au intrat în contact cu acesta au fost testați. Informația a fost comunicată de către Svetlana Lupu, șefa Direcției Politici în domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, transmite IPN.

La o conferință de presă organizată, luni, de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, responsabila de la minister a precizat că instituția este de profil medico-social, iar tratamentul copiilor este asigurat în sediul Centrului. „La tratamentul copiilor participă și colaboratorii Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii, care se află în apropiere. Împreună cu echipa medicală din cadrul Centrului, asigură tratamentul copiilor care sunt plasați acolo și, respectiv, supravegherea acestora. În cazul în care ar exista un pericol de agravare, copiii ar fi fost transferați în instituții medicale”, a spus Svetlana Lupu.

La momentul actual, la Centrul de plasament și reabilitare pentru copii din Chișinău sunt plasați 71 de copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău