Șapte cetățeni străini care au trecut ilegal granița dintre Republica Moldova și Ucraina au fost depistați în zona de frontieră

  • 30 Mai 2023 16:29
Șapte cetățeni străini care au trecut ilegal granița dintre Republica Moldova și Ucraina au fost depistați în zona de frontieră

Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au consemnat cinci cazuri de treceri ilegale la frontiera moldo-ucraineană.

În două cazuri, conform informației operative și a datelor de la sistemul fix de observare din dotare, pe direcția Gimăncăuți-Grubno și Rosoșeni-Briceni, polițiștii de frontieră din SPF Briceni au depistat doi cetățeni străini, care au ajuns ilegal în Republica Moldova din Ucraina.

Alte două incidente au avut loc în zona de responsabilitate SPF Otaci. Polițiștii de frontieră au observat un cetățean în apropierea râului Nistru, pe direcția localității de frontieră Otaci-Moghiliev-Podolsk. Acesta ar fi trecut înot Nistru. De asemenea, trei persoane străine au fost depistate în comun cu ofițerii Frontex, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Tatarăuca-Nouă-Subotcova.

Pe peronul PTF Ocnița-Sokireanî (fero) de către patrula staționară a fost oprit un cetățean străin, care în urma verificării documentelor s-a stabilit că în pașaport lipsește ștampila de intrare, astfel fiind confirmată ilegalitatea acestuia.

În cadrul documentării cazurilor a fost constatat că cele șapte persoane sunt cetățeni ai Ucrainei, toate au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova. Cercetările continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău