Săptămâna viitoare vor fi RELUATE întrevederile Osipov-Ignatiev

  • 25 Septembrie 2015 17:32
Săptămâna viitoare vor fi RELUATE întrevederile Osipov-Ignatiev

Chișinăul și Tiraspolul continuă să se mențină pe poziții diferite pe marginea mai multor chestiuni discutate în ultimii ani, în special în privința libertății circulației.

Autoritățile separatiste susțin că deocamdată încă nu au fost create premisele pentru reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2. Astăzi la Chișinău a avut loc prima întrevedere dintre vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov și noul reprezentant politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

Una din principalele probleme discutate a fost libertatea circulației. Chișinăul și Tiraspolul se acuză reciproc pentru îngrădirea acesteia, iar cei doi reprezentanți au ajuns la concluzia ca săptămâna viitoare să fie reluate întrevederile grupurilor de lucru în acest domeniu.

Deși sunt unele evoluții, totuși, grupurile de lucru sectoriale se întâlnesc rar și acestea nu dau rezultate semnificative, astfel că nu există premise pentru a relua negocierile în formatul 5+2, a declarat Vitali Ignatiev.

”Dialogul în formatul reprezentanților politici se desfășoară destul de dinamic dar activitatea grupurilor sectoriale de lucru este defectuasă. Dar anume experții elaborează acele mecanisme care pot fi utilizate pentru rezolvarea problemelor. Din păcate, deocamdată, pe masa de negocieri nu avem propuneri de soluții elaborate pentru rezolvarea unui întreg spectru de probleme”,a declarat Vitali Ignatiev.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat că s-a convenit asupra unor abordări care urmează să fie transmise grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii în domeniul economic, al transportului și în cel al telecomunicațiilor. Totodată, s-a stabilit că începând de săptămâna viitoare, aceste grupuri de lucru se vor întruni pentru a analiza și a elabora propuneri concrete din punctul de vedere al experților.

Victor Osipov, a mai declarat că a discutat cu reprezentantul Tiraspolul și în privința organizării unei conferințe la nivel înalt în Germania în privința reglementării transnistrene, dar deocamdată nu este sigur dacă aceasta va avea loc.

Amintim că negocierile oficiale în formatul 5+2 au fost întrerupte în luna iunie anul trecut, după care Tiraspolul a refuzat reluarea acestora, motivând că nu ar exista suficiente compromis pentru a rezolva problemele existente.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău