Săptămâna trecută s-a atestat o creștere a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare

  • 06 Februarie 14:07
Săptămâna trecută s-a atestat o creștere a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare

Ministerul Sănătății informează că în săptămâna a cincea a anului curent s-a atestat o creștere a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) cu 9,9% față de săptămâna precedentă, înregistrându-se 11373 de îmbolnăviri. De asemenea, s-a constatat o ușoară creștere a cazurilor de gripă sezonieră – cu 57 mai multe.

Pentru a cincea săptămână consecutiv se atestă o descreștere continuă a numărului persoanelor infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 460 de cazuri – cu 5,3% mai puține în comparație cu săptămâna anterioară.

Totodată, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie numărul de internări a scăzut cu 0,6% în raport cu săptămâna precedentă. 381 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu IACRS, iar 175 cu gripă.

Reiterăm necesitatea respectării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră, infecții respiratorii acute și COVID-19 și anume: evitarea aglomerațiilor, purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte spații în care păstrarea distanței sociale poate fi dificilă, aerisirea periodică a încăperilor, spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau cu soluții dezinfectante, acoperirea gurii și a nasului cu șervețele de unică folosință în timpul tusei și strănutului, evitarea contactului bolnavilor cu persoanele cu risc sporit de infectare: femeile însărcinate, persoanele imunocompromise, persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate etc.

În cazul apariției primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii, cum ar fi: febră, tuse, strănut, dureri de cap sau stare de slăbiciune, recomandăm să consultați medicul de familie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău