Săptămâna trecută, în Chișinău s-au plantat 15 mii de arbori

  • 28 Noiembrie 2022 12:34
Săptămâna trecută, în Chișinău s-au plantat 15 mii de arbori

Săptămâna trecută, în Chișinău s-au plantat 15 mii de arbori, iar în săptămâna care urmează vor fi plantați încă 5 mii de arbori. În total, municipalitatea are în vedere plantarea până la sfârșitul toamnei a 60 de mii de puieți, a declarat în cadrul ședinței operative de la Primărie, șefa direcției protecției plantelor, Inga Badrajan, transmite Radio Chișinău.

Viceprimarul Ilie Ceban a vorbit în cadrul ședinței despre intenția creării în capitala Rep. Moldova a noi zone de spații verzi:    

„În anul curent noi am plantat în premieră arbori cu balot, arbori de talie mare și platani de 4-5 metri. Atunci când facem un lucru întotdeauna ne uităm și la vecini, astfel luăm cele mai bune practici. De asemenea, întotdeauna ne conducem de normativele impuse, aici ne referim la direcția transport și poliția rutieră care a coordonat proiectul în ce ține de vizibilitate și siguranță.  Platanii care au fost plantați fac parte din cea mai bună specie de arbori pentru un oraș, de aceea noi optăm pentru această specie de arbori. Cheltuielile suplimentare chiar dacă au fost sunt pe seama agentului economic și municipalitatea nu suportă cheltuielile în plus. Noi în continuare vom merge pe aceeași idee, să creăm și să completăm spațiile care sunt libere cu arbori și să creăm noi zone de spații verzi pentru plantarea arborilor”, a declarat  Ilie Ceban.         

Până în prezent în cadrul acțiunii de plantare a arborilor din această toamnă, în municipiul Chișinău au fost sădiți 50 de mii de puieți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-0,04
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Sat
0
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău