Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane

  • 15 Octombrie 2015 17:13
Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane

La Chișinău a fost lansată Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane, cu genericul: „10 ani ai Convenției Consiliului Europei privind Lupta Împotriva Traficului de Ființe Umane”.

Astfel, în perioada 15-21 octombrie, în mai multe localități, vor fi organizate evenimente menite să informeze și să sensibilizeze societatea despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane. De asemenea, vor fi abordate aspecte ce țin de mecanismele naționale legale și instituționale în domeniul combaterii traficului de ființe umane, protecției drepturilor victimelor traficului, inclusiv a accesului la justiție și rolul ONG-urilor în acest domeniu, transmite IPN.

Campania națională a fost organizată și va fi coordonată de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, desfășurată în parteneriate cu instituțiile autorităților publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale și internaționale din Republica Moldova.

Campania se desfășoară al IV-lea an consecutiv în Republica Moldova și este organizată în contextul marcării zilei de 18 octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău