Săptămâna Consiliului Europei începe luni la Chișinău

  • 10 Iulie 2022 13:46
Săptămâna Consiliului Europei începe luni la Chișinău

Săptămâna Consiliului Europei (CE) începe luni la Chișinău. Scopul este acela de a informa societatea despre activitățile organizației europene.

După cum a comunicat pentru Infotag reprezentanța CE în Republica Moldova, săptămâna este dedicată împlinirii a 27 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei și are ca scop promovarea valorilor, idealurilor și principiilor fundamentale ale acesteia.

În cursul săptămânii, va fi organizată "Caravana filmelor documentare pentru drepturile omului", în cadrul căreia vor fi prezentate filme produse cu sprijinul programelor în domeniul mass-media ale Consiliului Europei.

Acestea vor fi proiectate în mai multe localități, inclusiv la sanatoriul "Nufarul alb" din Cahul și la penitenciarul pentru femei din Rusca.

Proiecțiile de filme vor fi urmate de discuții cu reprezentanți ai Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, realizatori, experți, parteneri cheie și oficiali guvernamentali.

Consiliul Europei este cea mai mare organizație pentru drepturile omului de pe continent. Are 46 de state membre, inclusiv toate statele membre ale UE.

De la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, la 13 iulie 1995, Organizația a sprijinit țara în îndeplinirea angajamentelor sale de consolidare a democrației, a drepturilor omului și a statului de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău