Săptămâna carierei la Banca Națională a Moldovei. Peste 130 de participanți au vizitat sau au urmărit în direct transmisiunile în prima zi a săptămânii

  • 11 Decembrie 2023 18:57
Săptămâna carierei la Banca Națională a Moldovei. Peste 130 de participanți au vizitat sau au urmărit în direct transmisiunile în prima zi a săptămânii

Banca Națională a Moldovei a desfășurat în premieră „Săptămâna Carierei la BNM”, cu evenimente organizate pentru prima dată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Acestea au fost dedicate atât specialiștilor din domeniul financiar-bancar, cât și tinerilor axați pe dezvoltarea profesională, în special studenți și masteranzi la facultățile cu profil economic și financiar, transmite IPN.

Peste 130 de participanți au vizitat sau au urmărit în direct transmisiunile în prima zi a săptămânii. Aceștia au participat la discuțiile din cadrul unui panel ce a reunit foști stagiari ai BNM și la atelierele de lucru tematice cu experții băncii centrale, făcând totodată cunoștință cu ofertele de posturi vacante, precum și cu procesul de angajare în cadrul BNM, precizează Banca Națională.

În următoarele trei zile ale săptămânii, echipe de experți din cadrul BNM au vizitat universitățile de profil din toată țară, interacționând cu studenți și masteranzi și oferindu-le informații despre domeniile de activitate ale băncii centrale precum: supravegherea bancară, raportări și statistică, buget, finanțe și contabilitate. Participanții la evenimente au aflat ce pași trebuie să întreprindă pentru a se înscrie la un stagiu de practică la BNM, au făcut cunoștință cu ofertele de posturi vacante din cadrul BNM, precum și cu modalitățile de înscriere la concursurile de angajare ale instituției.

Evenimentul s-a încheiat cu o acțiune în cadrul căreia nouă din cei mai studioși masteranzi sau studenți din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Universității de Stat a Moldovei, Centrului de Excelență în Economie și Finanțe și Colegiul Iulia Hașdeu din Cahul s-au aflat, timp de o zi, în Banca Națională a Moldovei. Cei nouă învingători ai concursurilor desfășurate de-a lungul săptămânii au purtat discuții cu guvernatorul și alți membri ai echipei BNM și au cunoscut îndeaproape domeniile de activitate ale instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău