Săptămâna aceasta se încheie sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului Republicii Moldova

  • 26 Decembrie 2022 14:26
Săptămâna aceasta se încheie sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului Republicii Moldova

Săptămâna aceasta se încheie sesiunea de toamnă-iarnă pentru deputați. Din data de 30 decembrie, aleșii poporului intră în vacanță, iar ultima ședință în care se vor întruni va fi pe 29 decembrie, conform unei Hotărâri a Biroului Permanent al Legislativului.

Printre proiectele de lege care urmează a fi dezbătute și supuse votului, se numără modificările la legea cu privire la medicamente, legea privind acreditarea prestatorilor de servicii sociale, privind administrația publică locală, dar și cea care se referă la Banca Națională a Moldovei.

Ordinea de zi ar putea fi completată și cu politica bugetar-fiscală pentru anul 2023, pentru a fi supusă votului în ultima lectură. Proiectul urmează a fi discutat în cadrul ședinței Comisei Economie, Buget și Finanțe.

De asemenea, Parlamentul urmează să ia act de demisiile deputaților PAS, Dumitru Alaiba și Adrian Băluțel, după numirea acestora în funcțiile de ministru al Economiei, respectiv de secretar de stat în cadrul Cancelariei de stat.

Conform Regulamentului, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamna începe în  septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău