Sanna Mirella Marin va fi noul premier al Finlandei și cel mai tânăr din istoria țării

  • 09 Decembrie 2019 08:39
Sanna Mirella Marin va fi noul premier al Finlandei și cel mai tânăr din istoria țării

Social-democrații din Finlanda, care conduc o coaliție guvernamentală formată din cinci partide, au ales-o duminică pe Sanna Marin, ministrul transporturilor în vârstă de 34 de ani, să devină premier săptămâna viitoare, urmând să fie cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării, preluând această funcție după demisia lui Antti Rinne, informează Reuters, și agerpres.

Antti Rinne a demisionat la începutul acestei săptămâni după ce Partidul de Centru, membru al coaliției, a spus că își retrage sprijinul pentru el din cauza felului în care a gestionat o grevă a poștașilor.

"Avem multă muncă de făcut pentru a restabili încrederea", a declarat Sanna Marin presei după ce a obținut la limită votul în rândul membrilor din conducerea partidului.

Pe locul al doilea s-a plasat Antti Lindman, șeful grupului parlamentar al partidului (SDP).

"Avem un program de guvernare comun care ține coaliția împreună", a mai spus Sanna Marin.

Coaliția, care a ajuns la guvernare în urmă cu doar șase luni, a convenit să continue programul după ce Rinne a anunțat că demisionează la cererea Partidului de Centru.

Momentul ales pentru schimbarea conducerii guvernului este neobișnuit pentru Finlanda, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la sfârșitul anului, jucând un rol central în eforturile de a stabili viitorul buget al blocului comunitar.AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău