Sanders sugerează că va anula mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim / Ministru israelian: Este "șocant"

  • 26 Februarie 18:53
Sanders sugerează că va anula mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim / Ministru israelian: Este

Bernie Sanders, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat din SUA în scrutinul prezidențial, a declarat că, dacă va deveni președinte, ar putea muta din Ierusalim în Tel Aviv sediul Ambasadei americane în Israel, situație catalogată drept "șocantă" de Guvernul israelian.

"Ce le-ați spune evreilor americani care ar putea fi preocupați că dv. nu susțineți suficient Israelul, din perspectiva lor, și, mai exact, ați muta ambasada SUA înapoi la Tel Aviv?", a fost întrebat Bernie Sanders într-o emisiune la CBS News.
 
"Răspunsul este că vom lua în considerare acest lucru", a răspuns Sanders. "Sunt foarte mândru de faptul că sunt evreu. Chiar am locuit în Israel câteva luni, dar se întâmplă să cred că acum, din păcate, în mod tragic, în Israel, prin intermediul lui Bibi Netanyahu, există un rasist reacționar care conduce țara", a declarat Bernie Sanders.
 
"Declarația este șocantă", a reacționat Israel Katz, ministrul israelian de Externe, conform postului de radio militar și cotidianului Times of Israel.
 
"Noi nu intervenim în procesul politic intern din Statele Unite, o democrație puternică. Declarația lui Sanders, care este de origine evreiască, este a doua împotriva statului Israel în probleme care sunt în centrul credinței evreiești, istoriei evreiești și securității Israelului", a subliniat Katz.
 
În octombrie 2019, Bernie Sanders a evocat posibilitatea reducerii asistenței financiare americane acordate Israelului și redirecționarea fondurilor pentru programe umanitare în Fâșia Gaza, în efortul de a exercita presiuni pentru oprirea activităților israeliene de colonizare.
 
Administrația Donald Trump a decis în anul 2018 mutarea Ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1 m/s
Fri
26
Sat
25
Sun
23
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 06 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6895 0.0996
USD 16.6380 -0.0052
RON 4.0732 0.0218
UAH 0.6012 0.0020
RUB 0.2277 0.0022
Arhivă Radio Chișinău