Sancțiunile SUA împotriva Rusiei ar putea afecta 8 proiecte în care sunt implicate companii din UE

  • 25 Iulie 2017 20:21
Sancțiunile SUA împotriva Rusiei ar putea afecta 8 proiecte în care sunt implicate companii din UE

Opt proiecte în care sunt implicate companii europene vor fi afectate în cazul adoptării de către Congresul SUA a proiectului de lege privind noile sanctiuni împotriva Rusiei din sectorul energetic, se arata intr-o analiza a Euractiv.

„Legea va pedepsi orice companie care lucreaza nu numai pentru dezvoltare, dar, de asemenea în domeniul modernizarii și cercetarii proiectelor legate de Rusia în lume”, notează publicatia, citată de Pagina de Rusia.

Noua legislație din SUA va afecta toate companiile europene care sunt angajate în vreun fel in proiectee de conducte rusești către Europa. „Ar fi crud,“ – a spus unul dintre oficialii europeni.

În acest sens, Comisia Europeană a pregătit o listă cu opt proiecte de investitii care sunt afectate de proiectul de lege relaxat după presiunea intensă a diplomaților UE.

Lista proiectelor în care sunt implicate companii europene și rusești contine: Liquiefied Natural Gas (Schell și „Gazprom”), „Blue Stream” (Eni și „Gazprom”), conducta „Caspian Pipeline Consortium” (Shell, Eni și „Rosneft” ) „Nord Stream 1” (diverse companii europene și „Gazprom”), „Nord Stream 2” (diverse companii europene și „Gazprom”), prelungirea „Sakhalin 2” (Shell și „Gazprom”), „Shah Denise” și „Conducta Caucazul de Sud” (BP și Lukoil) și „Zhor Poldi „(BP, ENI și Rosneft).

UE și-a intensificat eforturile pentru a minimiza impactul asupra companiilor europene. Misiunea UE de la Washington a convins parlamentarii SUA să modifice formularea textului proiectului de lege.

Anterior, secretarul de presa al Ce, Margaritis Shinas  a declarat că UE a folosit toate parghiile diplomatice pentru a transmite SUA temerile sale privind noile sancțiuni împotriva Rusiei, care ar putea afecta companiile energetice din UE.

Totodata, Bruxellesul a anuntat ca se pregătește să ia măsuri în cazul în care noile sancțiuni americane împotriva Rusiei vor dăuna companiilor energetice europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău