Sănătos informațional | Se manifestă sau nu homosexualitatea din fragedă copilărie?

  • 04 Septembrie 2019 12:13
0%
00:00:00
00:00:00

Dacă vedeți două adolescente care se sărută în public, nu înseamnă că ele sunt lesbiene. Dacă vedeți că doi adolescenți fac același lucru, nu înseamnă că ei sunt gay. Sunt doar adolescenți care încearcă să-și înțeleagă identitatea sexuală. Nu există o vârstă anume când oamenii își dau seama dacă sunt sau nu homosexuali.

Unora li se întâmplă să se identifice încă din fragedă copilărie, altora – nici nu până la sfârșitul vieții. Presiunea socială însă este atât de mare, încât adolescenții încearcă să-și inhibe sentimentele față de persoanele de același sex, refuză să creadă că sunt așa cum sunt.

Copiii nu pot deveni homosexuali numai pentru că văd în public homosexuali. Sunt niște mituri. Homosexualitatea este o loterie a naturii, așa explică Angelica Frolov, coordonatoare de programe la GENDERGDOC-M în podcastul „Sănătos Informațional”.

Tot aici vorbim despre alte mituri – sunt sau nu homosexualii bărbați pedofili, sunt sau nu homosexualii principalii transmițători ai infecției HIV, sunt sau nu homosexuali bărbații violați de alți bărbați, ce drepturi le sunt limitate etc.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău