Sănătos informațional | Despre boala arterială periferică, ce vase de sânge afectează, ce o provoacă și cum poate fi prevenită, cu medicul Ruslan Cemîrtan

  • 30 Octombrie 2019 11:40
0%
00:00:00
00:00:00

Maladiile cardiovasculare dețin întâietatea în Republica Moldova atât la capitolul îmbolnăviri, cât și la decese. Cel mai des întâlnite, dar și mediatizate, sunt atacul vascular cerebral și infarctul miocardic.

Specialiștii spun însă că în Moldova sunt multe alte maladii ale inimii care îi afectează pe oameni, dar care nu sunt recunoscute nici de către unii specialiști, cu atât mai mult de pacienți.

Altfel spus este vorba de patologii vasculare periferice.

Printre acestea accidentele vasculare cerebrale ischemice, sindromul de furt mână-creier, claudicație intermitentă sau gangrene de diferit grad ale membrelor superioare și inferioare, anevrisme de aortă, ischemie cronică intestinală, stenoze de artere renale, etc.

Despre toate ele, factorii de risc care le provoacă, simptomele vizibile și ascunse, precum și consecințele pentru sănătate discutăm cu Roman Cemîrtan, chirurg vascular și endovascular.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău