Sănătate: Franța va contribui cu 90 de milioane de euro la crearea unei Academii a OMS

  • 25 Februarie 2020 08:20
Sănătate: Franța va contribui cu 90 de milioane de euro la crearea unei Academii a OMS

Franța s-a angajat să aibă o contribuție de 90 de milioane de euro la viitoarea Academie a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care va avea sediul la Lyon (zona central-estică a Franței), a anunțat luni OMS, relatează AFP.

Anunțul survine după o întâlnire luni între directorul general al OMS, Tadros Adhanom Ghebreyesus, și ministrul francez pentru Afaceri externe, Jean-Yves Le Drian, la Geneva, unde se află sediul agenției specializate a Națiunilor Unite.

Această Academie urmează să fie ''cea mai mare și cea mai inovatoare platformă de formare permanentă în materie de sănătate globală'', se arată într-un comunicat al OMS.

Cu sediul în Lyon, cu filiale în șase regiuni ale lumii, viitoarea academie își propune să formeze milioane de oameni din toate domeniile implicate în sănătate pe întreaga planetă.

OMS a indicat că acest ''campus'' va fi dotat cu facilități de învățare de înaltă tehnologie, cu un centru de simulare a urgențelor de sănătate la nivel mondial și cu spații de colaborare pentru co-proiectare, cercetare și inovație.

Acesta va reuni competențe în domeniile științelor educației pentru adulți și al științelor comportamentale și va fi echipat cu tehnologii precum inteligența artificială și realitatea virtuală.

OMS este deja activă la Lyon, care găzduiește Centrul său internațional de cercetare a cancerului (IARC) creat în 1965.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău