Samsung pregătește acumulatori Li-ion cu electrolit în formă solidă, care nu explodează dacă sunt perforați

  • 04 Iulie 2017 12:53
Samsung pregătește acumulatori Li-ion cu electrolit în formă solidă, care nu explodează dacă sunt perforați

Scandalul care a dus la retragerea telefoanelor Galaxy Note7 de pe piață ar putea avea și o consecință pozitivă pentru toți utilizatorii de gadgeturi alimentate folosind acumulatori Li-Ion.

Potrivit dezvăluirilor făcute pentru publicația Korea Herald de surse apropiate companiei, Samsung pregătește o nouă generație de acumulatori solid-state pentru dispozitive mobile. Disponibili în următorii doi ani, aceștia rezolvă problema instabilității acumulatorilor Li-ion substituind electrolitul în formă lichidă cu unul mult mai puțin volatil, în formă solidă.

Aflat deocamdată la stadiul de prototip, noul timp de acumulator ar trebui să facă imposibilă repetarea unor incidente de genul celor care au dus la retragerea de pe piață a telefoanelor din seria Galaxy Note7, după ce mai multe exemplare au fost incendiate de acumulatorii defecți.

Din păcate, un calendar exact de lansare nu este cunoscut, însă putem spera ca noua generație de acumulatori produși în fabricile Samsung SDI să fie disponibili pentru comercializare în preajma anului 2020.

Sursa: Go4it.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău