Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare

  • 07 Iunie 10:34
Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare

Salvatorii recomandă cetățenilor scăldatul doar în lacurile dotate cu stații de salvare, unde aceștia pot monitoriza situația la capitolul siguranței și securității, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, a specificat că aproximativ 20 de bazine acvatice din țară sunt dotate cu stații de salvare, dintre care 10 se află pe teritoriul municipiului Chișinău. „Angajații IGSU nu recomandă scăldatul în locurile neautorizate, locurile care nu sunt dotate cu stații de salvare, întrucât acestea prezintă un pericol sporit atât pentru minori, cât și pentru maturi”, a menționat Pușcașu.

Potrivit sursei citate, în perioada estivală, IGSU desfășoară un șir de campanii de prevenire a înecurilor. „Activitatea are drept scop prevenirea și evitarea accidentelor și cazurilor de înec în lacurile și râurile din țară. La fel, aceasta are menirea de a proteja oamenii și de a-i responsabiliza la capitolul siguranței și securității în spațiile de agrement. Astfel, angajații IGSU vor merge sistematic pe plajele bazinelor acvatice pentru a informa persoanele care se odihnesc despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate” a spus Liliana Pușcașu.

Conform datelor IGSU, în total, în Republica Moldova sunt 3600 de lacuri și iazuri care nu au destinație de agrement și unde scăldatul nu este indicat. Anul trecut, în perioa

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
34,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău