Salvatorii, în alertă din cauza condițiilor meteo. Oamenii sunt îndemnați să nu pornească la drum nepregătiți

  • 23 Martie 2018 12:36
Salvatorii, în alertă din cauza condițiilor meteo. Oamenii sunt îndemnați să nu pornească la drum nepregătiți

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne anunță că la moment nu sunt înregistrate trasee și drumuri blocate, iar în partea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă.

IGSU va activa într-un regim sporit pentru a monitoriza situația din R. Moldova după anunțarea Codului Galben de ninsori puternice pentru ziua de astăzi, 23 martie 2018. Astfel, vor fi create trei direcții de monitorizare și patrulare a traseelor cu pericol de înzăpezire. Salvatorii și pompierii vor merge pe drumurile din Cimișlia – Comrat – Taraclia, Hâncești – Leova, dar și Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă pentru a acționa în caz de blocare și derapare a mijloacelor de transport.

Mai mult, în partea de sud a țării vor fi formate celule de criză în cadrul Direcțiile Situații Excepționale Cahul și Comrat, unde responsabilii vor lua decizii pentru a ajuta oamenii în caz de necesitate. Potrivit informațiilor IGSU din subdiviziunile teritoriale, la moment  nu sunt înregistrate trasee și drumuri blocate, iar în partea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă. „Oamenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să nu pornească la drum nepregătiți. Conducătorii auto sunt rugați să evite deplasările în partea de sud a țării, iar dacă acestea nu pot fi evitate să fie echipați corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată și lanțuri. În situații de risc persoanele pot apela de urgență la serviciile 901, 902 și 903”, se arată în comunicatul instituției. 

Primăria Chișinău informează că la această oră traficul rutier pe străzile municipiului se desfășoară în condiții de iarnă. „Recomandăm tuturor locuitorilor Chișinăului să evite, pe cât este de posibil, ieșirile din casă sau deplasările prin oraș, până la îmbunătățirea condițiilor meteo. Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04”, au comunicat reprezentanții Primăriei Chișinău.

Salvatorii, în alertă din cauza condițiilor meteo. Oamenii sunt îndemnați să nu pornească la drum nepregătiți

Codul Galben de ninsori ambundente este valabil până la miezul nopții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău