Salvatorii IGSU au participat la un curs internațional de instruire în domeniul descarcerării în Polonia

  • 23 August 2022 16:14
Salvatorii IGSU au participat la un curs internațional de instruire în domeniul descarcerării în Polonia

În perioada 17-22 august 9 salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat la un exercițiu internațional de instruire privind aplicarea tehnicilor noi de salvare și descarcerare „Rescue Days” ediția a VIII-a.

 Evenimentul a fost desfășurat cu suportul organizației „Weber Rescue” și a avut loc în orașul Poznan din Polonia. Aici, peste 20 de instructori din Cehia, Ungaria, Slovenia, Germania, Croația, Polonia, Austria, Olanda, dar și Elveția au instruit peste 300 de salvatori din diferite țări ale lumii în domeniul aplicării metodelor noi de intervenție și salvare. Participanții la eveniment au format opt ateliere de lucru, practicând tactici de intervenție prin simularea accidentelor rutiere grave cu implicarea mai multor tipuri de transport. Conform scenariilor echipele de descarcerare au intervenit pentru tăierea a peste 100 de autovehicule blocate în urma incidentelor și au efectuat acțiuni practice de deblocare a sinistraților din fiarele autovehiculelor. Astfel, salvatorii au participat la exerciții unde au efectuat lucrări de descarcerare și salvare a persoanelor în urma accidentelor de circulație utilizând tehnici și metode moderne, dar și echipament specializat. Angajații IGSU în comun cu echipele de salvatori din alte țări au avut ocazia să-și îmbunătățească abilitățile și capacitățile în domeniul descarcerării, ca ulterior să poată interveni în misiuni internaționale de salvare.

Cursul de instruire a avut drept scop însușirea noilor metode de descarcerare aplicate în diverse situații excepționale cu implicarea mijloacelor de transport, dar și perfecționarea deprinderilor în domeniu, pentru eficientizarea operațiunilor de salvare. Astfel de instruiri pentru salvatori oferă oportunitatea de a face schimb de experiență la nivel internațional.    

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău