Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto din mai multe localități în urma condițiilor meteorologice nefavorabile / FOTO

  • 08 Decembrie 2023 10:53
Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto din mai multe localități în urma condițiilor meteorologice nefavorabile / FOTO

Salvatorii au intervenit în ajutorul conducătorilor auto în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, înregistrate în seara zilei de 7 decembrie. Astfel, angajații IGSU au fost solicitați în localitatea Sărata-Galbenă, raionul Hîncești, pentru a tracta un automobil de model Lada, dar și în raionul Cimișlia, satul Gradiște spre Coștangalia, unde din cauza ghețușului format pe drumurile din țară un automobil de model Honda a derapat de pe traseu, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni. Aici, salvatorii au efectuat lucrări de tractare și inversare a unui autovehicul de model Mercedes Benz, în urma unui accident rutier. Mai mult, salvatorii din capitală au intervenit pe strada Arborilor, 7/A, pentru a tracta un automobil de model BMW, în care se aflau copii minori.

De asemenea, din cauza condițiilor dificile de circulație în urma poleiului format pe drumuri, mai multe camioane au rămas blocate pe traseul din raionul Cimișlia, în preajma localității Porumbrei. Aici, salvatorii au tractat 4 camioane, care au derapat și au blocat circulația.

În acest context, IGSU îndeamnă conducătorii auto să respecte regimul de viteză și să evite deplasarea fără necesitate pe trasee. Totodată, salvatorii amintesc că autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare, iar dacă conducătorii auto aleg o destinație mai lungă să țină bateria telefonului încărcată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău